Diskuse s wikipedistou:Mimars: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Hodekmartin v tématu „Otázka od wikipedisty Hodekmartin (2. 11. 2020, 12:26)
Smazaný obsah Přidaný obsah
značka: doručení hromadné zprávy
značky: první editace otázka z mentorovacího modulu
Řádek 180: Řádek 180:
</div> 1. 11. 2020, 11:09 (CET)
</div> 1. 11. 2020, 11:09 (CET)
<!-- Zprávu zaslal Uživatel:Trizek (WMF)@metawiki pomocí seznamu na https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Global_message_delivery/Targets/Growth_team_updates&oldid=20528314 -->
<!-- Zprávu zaslal Uživatel:Trizek (WMF)@metawiki pomocí seznamu na https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Global_message_delivery/Targets/Growth_team_updates&oldid=20528314 -->

== Otázka od wikipedisty [[User:Hodekmartin|Hodekmartin]] (2. 11. 2020, 12:26) ==

Dobrý den! Svúj účet jsem založil proto,že můj pradědeček byl akademický malíř Maxmilian Pirner a já jsem sám malíř.Jsem uváděn v Britské encyklopedii a jsem členem Sdružení výtvarníků České republiky. Rád bych moji tvorbu uváděl v odkazech na Vašich stránkách.Můžete mě poradit co a jak mám uvádět?Děkuji Vám za pochopení staršího člověka (72). --[[Wikipedista:Hodekmartin|Hodekmartin]] ([[Diskuse s wikipedistou:Hodekmartin|diskuse]]) 2. 11. 2020, 12:26 (CET)

Verze z 2. 11. 2020, 13:26

Vítejte na mé diskuzní stránce!
Na této diskuzní stránce se mě můžete na cokoli zeptat.

Máte-li zájem, abych ověřil copyvio v Národní knihovně (vizte Wikipedista:Mimars#Ověření copyvia osobně v NK ČR), napište také sem.

[upozornění] Udělátko Bezpečný rychlý revert je zastaralé

Zdravím,

touto zprávou bych vás rád upozornil, že udělátko Bezpečný rychlý revert je zastaralé. Stejnou funkcionalitu umožňuje i MediaWiki v základu. Tato funkce se dá aktivovat v nastavení na kartě Vzhled, pod Zobrazit žádost o potvrzení při kliknutí na odkaz pro rychlé vrácení editace.

Je možné, že udělátko přestane kdykoliv bez upozornění fungovat, či bude smazáno jakožto nahraditelné. Jakékoliv otázky je možné klást na technické Pod lípě.

S pozdravem a díky za to, co pro Wikipedii děláte,
--Martin Urbanec (diskuse) 8. 6. 2020, 19:09 (CEST)Odpovědět

Biografie

Biografie byla rozšířena, prosím, neodstraňujte to. --Aurelio de Sandoval (diskuse) 14. 6. 2020, 04:56 (CEST)Odpovědět

@Aurelio de Sandoval:
Zdravím, článek Christian Nodal‎‎ už není subpahýlem, nicméně ještě pořád v něm:
1) chybí reference na věrohodné zdroje a
2) článek není nijak vzhledově a stylově upraven, aby vypadal jako ostatní stránky na Wikipedii, a to včetně encyklopedického stylu a interních odkazů.
Proto tam jsou teď umístěny šablony {{Upravit}} a {{Neověřeno}}. Až se podaří tyto problémy vyřešit, budou moci být odstraněny.
S pozdravem,
--Mimars (diskusepříspěvky) 14. 6. 2020, 05:16 (CEST)Odpovědět

Šablona překlad

Zdravím, články typu Fantastic Television se neoznačují šablonou na rychlé smazání, ale šablonou {{Překlad}} pomocí substituce (subst:). --Patriccck (diskuse) 29. 6. 2020, 10:59 (CEST)Odpovědět

@Patriccck: Vzhledem k tomu, že ten článek se skládá ze strojově přeložených prvních dvou souvětí anglické verze článku, jsem ho vyhodnotil jako kandidáta na Wikipedie:Rychlé smazání.
Vzhledem k tomu jsem už nepovažoval za nutné přidat i {{Překlad}}. Ale je pravda, že by bylo lepší tam {{Překlad}} přidat spolu s {{Smazat}}; pro případ, že by k rychlému smazání nedošlo
a článek nebude smazán, tak tam rovnou bude informace o překladu. Příště to tak udělám.
--Mimars (diskusepříspěvky) 29. 6. 2020, 11:09 (CEST)Odpovědět
Souhlasím, že zmiňovaný článek byl krátký a navíc strojově přeložený, tak jej kolega rychle smazal. Článek Pečeť Colorada ale označím šablonou překlad, neboť někdo možná bude mít zájem článek vylepšit a zachovat. --Patriccck (diskuse) 29. 6. 2020, 11:46 (CEST)Odpovědět

Americký velvyslanec

Pane kolego, kdy byl velvyslanec schválen senátem vím taky. Ale nadpis v tabulce jasně říká "Datum předání pověření". Takže prosím vraťte ten svůj edit zpět na to datum, které jsem tam dal já. Dík. KPX8 (diskuse) 12. 7. 2020, 11:20 (CEST)Odpovědět

@KPX8: HotovoHotovo Hotovo. Sorry. --Mimars (diskusepříspěvky) 12. 7. 2020, 11:25 (CEST)Odpovědět

Otázka od wikipedisty Horst1996 (12. 7. 2020, 21:37)

Dobrý den. Založil jsem si účet na Wikipedii hlavně z důvodu, abych se nějak pokusil vytvořit stránku/heslo "Pavel Hroch", což je předseda politického hnutí Jihočeši 2012, náměstek hejtmanky Jihočeského kraje a starosta Kovářova. Dočetl jsem se, že byla stránka o něm na wikipedii smazána dne 3. dubna 2020, přičemž ve stejný den byl Pavel Hroch uveřejněn jako lídr hnutí pro krajské volby 2020. Určitě smazání ve stejný den není náhoda, nelíbí se nám to (nám jakožto členům hnutí Jihočeši 2012) a chtěli bychom svému předsedovi opět stránku nějak obnovit. Děkuji za jakékoliv rady a případnou pomoc. Zdraví, Horst1996 --Horst1996 (diskuse) 12. 7. 2020, 21:37 (CEST)Odpovědět

@Horst1996: Dobrý den, zřejmě máte na mysli stránku Pavel Hroch. Tato stránka byla smazána dne 3. 4. 2020 z důvodu "nevýznamnost". To je standardizovaný důvod pro smazání článku, který nevyhovuje pravidlu o encyklopedické významnosti, vizte Wikipedie:Encyklopedická významnost. K takovému smazání často dojde třeba proto, že k danému člověku nelze sehnat dostatečné množství referencí, které by odůvodňovaly existenci článku o něm zde na Wikipedii.
To že kdysi byla tato stránka smazána vůbec neznamená, že nemůže být znova založena - naopak, vzhledem k tomu, že pan Hroch byl toho dne uveřejněn jako lídr nějakého hnutí, tak je pravděpodobné, že dosáhl dostatečné encyklopedické významnosti a je dostatečně známý na to, aby byla splněna pravidla typu WP:2NNVZ nebo Wikipedie:Významnost (lidé).
Takže jestli chcete, klidně o něm článek znovu vytvořte. Určitě se nemusíte bát, že by byl z politických důvodů smazán.
--Mimars (diskusepříspěvky) 14. 7. 2020, 13:56 (CEST)Odpovědět

Kategorie: Absolventi Gymnázia v Jindřichově Hradci

Dobrý den, všiml jsem si, že jste změnil kategorie Absolventi Gymnázia v Jindřichově Hradci na Absolventi Gymnázia Vítězslava Nováka. Gymnázium v Jindřichově Hradci existuje od roku 1595. Název Gymnázium Vítězslava Nováka platí teprve od roku 1945. Proto byla ta kategorie nastavena obecně na Absolventi Gymnázia v Jindřichově Hradci. To platí univerzálně. 80% těch lidí studovalo před rokem 1945 a je nesmysl aby byli zařazováni mezi Absolventy Gymnázia Vítězslava Nováka protože v jejich době se ta škola jmenovala úplně jinak. Např. sám V. Novák je nyní řazen mezi Absolventy Gymnázia V. Nováka. To je asi trochu nesmysl :o). Prosím o navrácení do původního stavu. S pozdravem Michal Koblizek (diskuse) 23. 7. 2020, 13:19 (CEST)Odpovědět

HotovoHotovo Hotovo. --Mimars (diskusepříspěvky) 23. 7. 2020, 23:10 (CEST)Odpovědět

Děkuji moc za vstřícnost a operativní přístup. S pozdravem Michal Koblizek (diskuse) 24. 7. 2020, 13:36 (CEST)Odpovědět

Nástroj pro odpověď bude brzy nasazen na české Wikipedii

Milé kolegyně, milí kolegové,

tým Editing Nadace Wikimedia vyvíjí nástroj pro odpověď, který výrazně nováčkům zjednoduší přispívání do diskusí. V každé diskusi se pak objeví tlačítko odpovědět, který vyvolá editor, kde můžete snadno napsat svou odpověď.

Příští týden je v plánu tento nástroj nasadit na českou Wikipedii jako beta funkci - pouze uživatelé, kteří si funkci aktivují v nastavení, ji budou moci využívat. Tuto funkci si můžete vyzkoušet prostřednictvím tohoto odkazu. K plánu nasazení se můžete vyjádřit pod technickou lípou.

Než bude tento nástroj nasazen pro všechny nováčky (zatím není známo, kdy tak bude), můžou si mentoři (i kdokoliv jiný) vložit tlačítko Aktivovat nástroj pro odpověď, a to pomocí šablony {{Nástroj pro odpověď}}. V případě, že si všimnete jakékoliv chyby nástroje, prosím, napište mi, anebo vytvořte hlášení na Phabricatoru.

Ať se daří, --Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 31. 7. 2020, 19:12 (CEST)Odpovědět

Test nástroje pro odpověď. --Mimars (diskusepříspěvky) 7. 8. 2020, 23:42 (CEST)Odpovědět

[důležité] Panel Potřebuji pomoc brzy začne využívat přiřazeného mentora

Milé kolegyně, milí kolegové,

jak nejspíše víte, Panel Potřebuji pomoc umožňuje nováčkům klást otázky, se kterými si sami nevědí rady, a to zároveň při editování článku. Zkušenosti týmu Growth Nadace Wikimedia zároveň ukazují, že nováčci mají větší tendenci klást otázky, pokud vědí, kdo je na druhé straně obrazovky – tj. mechanismus přiřazeného mentora funguje lépe, než zeptám se "prostě někoho z Wikipedie"

Z tohoto důvodu se Nadace Wikimedia rozhodla vyzkoušet, jak bude fungovat, když panel Potřebuji pomoc bude otázky posílat přiřazenému mentorovi namísto toho, aby byla otázka zodpovězena na stránce Potřebuji pomoc. Jelikož mentorství funguje nejlépe na české Wikipedii, byla pro tento experiment vybrána právě ta.

TLDR: Pro mentory tato změna bude znamenat, že obdrží o něco málo otázek více, než doposud.

Pokud vás něco ohledně tohoto experimentu zajímá, či něco o celém nováčkovském projektu, budu rád, když se mi ozvete na mé diskusní stránce, či skrz e-mail murbanec-ctr@wikimedia.org.

Díky za to, co pro Wikipedii děláte,
--Martin Urbanec (diskuse) 7. 8. 2020, 16:00 (CEST)Odpovědět

Otázka od wikipedisty Tomas.Bederka (6. 9. 2020, 10:04)

Zdravím Vás, Jako mentora jsem se chtěl zeptat. Mám na pískovišti připravenou stránku na publikaci, ale chtěl bych se zeptat, zda si myslíte, že je vhodné jí vůbec publikovat. Je o studentských spolcích PedF UK, kde na stránce o PedF zabírají dost velký prostor a dle mého by si zasloužili samostatný příspěvek jako to mají spolky na FF UK. Tomáš Bederka --Tomas.Bederka (diskuse) 6. 9. 2020, 10:04 (CEST)Odpovědět

Growth team newsletter 14

7. 9. 2020, 11:33 (CEST)

Otázka od wikipedisty Tomas.Bederka (7. 9. 2020, 21:28)

Ještě mám jeden dotaz. Ohledně obrázků mám souhlas od autorů je použít, jen sem úplně nepochopil kam se to má vepsat. Děkuji

TB --Tomas.Bederka (diskuse) 7. 9. 2020, 21:28 (CEST)Odpovědět

Growth team updates #15

1. 11. 2020, 11:09 (CET)

Otázka od wikipedisty Hodekmartin (2. 11. 2020, 12:26)

Dobrý den! Svúj účet jsem založil proto,že můj pradědeček byl akademický malíř Maxmilian Pirner a já jsem sám malíř.Jsem uváděn v Britské encyklopedii a jsem členem Sdružení výtvarníků České republiky. Rád bych moji tvorbu uváděl v odkazech na Vašich stránkách.Můžete mě poradit co a jak mám uvádět?Děkuji Vám za pochopení staršího člověka (72). --Hodekmartin (diskuse) 2. 11. 2020, 12:26 (CET)Odpovědět